Υλικά Συνταγής
Για το μείγμα της βάσης
- 75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. τυρί κρέμα
- 5 γρ. χυμό λεμόνι
- 5 γρ. worcestershire sauce
- 1 γρ. ταμπάσκο
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα με τυρί τσένταρ και κράνμπερι
- 115 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 100 γρ. κράνμπερυ αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
Για το γαρνίρισμα με ροκφόρ και καρύδι
- 85 γρ. τυρί ροκφόρ
- 25 γρ. εσαλότ, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. κονιάκ (προαιρετικά)
- 40 γρ. σταφίδα, ψιλοκομμένη
- 300γρ. καρύδια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Για το γαρνίρισμα με κατσικίσιο τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι
- 115 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 4 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για το μείγμα της βάσης
Χτυπάμε στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού όλα τα υλικά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ισομεγέθεις ποσότητες και τοποθετούμε σε 3 ξεχωριστά μπολ.
Για το γαρνίρισμα με τυρί τσένταρ και κράνμπερι
Ανακατεύουμε το τυρί τσένταρ με το μείγμα της βάσης στο μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα κράνμπερι και τα αμύγδαλα και μεταφέρουμε σε ένα ρηχό πιάτο. Σχηματίζουμε μπαλάκια με το μείγμα του τυριού και κυλάμε πάνω στο μείγμα κράνμπερι-αμυγδάλου για να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνειά τους.
Για το γαρνίρισμα με ροκφόρ και καρύδι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπλου τσιζ, τα κρεμμύδια, τις σταφίδες και το κονιάκ με το μείγμα της βάσης και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει. Σχηματίζουμε μπαλάκια με το μείγμα του τυριού και κυλάμε πάνω στα καρύδια για να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια.
Για το γαρνίρισμα με κατσικίσιο τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μείγμα της βάσης με το κατσικίσιο τυρί, το θυμάρι και τα κρεμμύδια και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει. Σχηματίζουμε μπαλάκια με το μείγμα του τυριού και κυλάμε πάνω στο μαϊντανό για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Πηγή: Γιάννης Λουκάκος