Λικέρ Μανταρίνι Χίου

Τα αιθέρια έλαια που λαμβάνονται από την εκχύλιση της φλούδας του χιώτικου μανταρινιού, δημιουργούν ένα εξαιρετικό λικέρ με ιδιαίτερο άρωμα και χρώμα.

Λικέρ Τριαντάφυλλο

Σπιτική συνταγή με φυσικά πέταλα Χιώτικου ροζ τριαντάφυλλου.

Αυθεντικό Λικέρ Μαστίχα Χίου

Το πιο φημισμένο προϊόν της Χίου είναι η μοναδική και γνωστή σε όλο τον κόσμο Χιώτικη Μαστίχα που καλλιεργείται μόνο στο νότιο τμήμα του νησιού, και τελευταία μετά από Πανεπιστημιακές έρευνες αποδείχθηκε η θεραπευτική ιδιότητά της στο έλκος του στομάχου.

Η διαφορά του ρακόμελου από την ψημένη. Και η ψημένη είναι ρακόμελο! Έτσι λένε το ποτό με ρακή και ζάχαρη στην Αμοργό που κερνάνε στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας. Η δικιά μας “ψημένη” έχει ζάχαρη και μέλι και είναι σχεδόν ίδιο ποτό με το ρακόμελο αλλά λίγο πιο ελαφρύ (vol. 20%) και πιο γλυκό που αρέσει σε γυναίκες και νέους που τους αρέσουν τα soft drinks ποτά. Συστατικά: Ρακή, ζάχαρη, μέλι και βότανα χωρίς συντηρητικά

Ένα βραστάρι (γιατροσόφι) που έπιναν οι κάτοικοι της Αμοργού από τα παλιά χρόνια όταν πονούσε ο λαιμός τους, ήταν η αιτία να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε την ποτοποιία Αμοργός το 2003, για να παρασκευάσουμε το ποτό Αμόργιον Ρακόμελο – Ψημένη. Συστατικά: Ρακή, μέλι και βότανα χωρίς συντηρητικά.