Μέλι Ερείκης
Μέλι Κουμαριάς
Μέλι Ανθέων
Το μέλι Ανθέων συλλέγεται από το νέκταρ ανθέων και βοτάνων στην περιοχή της Φθιώτιδας μακριά από καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Το ανθόμελο έχει πιο «γλυκιά» και απαλή γεύση σε σχέση με άλλα μέλια. Το ανθόμελο κρυσταλλώνει σχετικά γρήγορα, αφού η φυσική περιεκτικότητά του σε γλυκόζη είναι υψηλή. Η κρυστάλλωση είναι φυσικό φαινόμενο που δεν προξενεί καμία αλλαγή στη θρεπτική και βιολογική ιδιότητα του μελιού. Σχετίζεται με τη φυτική προέλευση του μελιού κι επηρεάζεται από τη χημική του σύνθεση. Οι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα κρυστάλλωσης, είναι η συγκέντρωση της γλυκόζης και του νερού, η σχέση φρουκτόζης/γλυκόζης, η σχέση γλυκόζης/νερού, η περιεκτικότητα του δείγματος σε γύρη κ.α. Ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο ούτε και νοθευμένο. Το κρυσταλλωμένο μέλι ρευστοποιείται εύκολα σε μπεν-μαρί, χωρίς να χάσει καμία από τις βιολογικές και θρεπτικές του ιδιότητες. Κρυσταλλώνει συνήθως 4-6 μήνες μετά τη συλλογή του.
Μέλι Βελανιδιάς
Μέλι Θυμαρίσιο
Επίσης βοηθά στην καθ’ έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, στην αναιμία, την αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού. Δρα κατά της κοπώσεως, γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις και γενικά έχει ευεργετική επίδραση και στην καρδιά. Αυξάνει τις αιμογλοβίνες του αίματος και τη μυϊκή δύναμη, σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις.
Μέλι Ελάτης
Το μέλι Ελάτης έχει τις περισσότερες τονωτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα (κάλιο, φώσφορο ,σίδηρο). Παρουσιάζει έντονη γεύση, ιδιαίτερο σκούρο χρώμα και πολύ πλούσιο άρωμα. Στις ιδιότητές του συγκαταλέγονται η καταπολέμηση των φλεγμονών και των μολύνσεων ενώ έχει τονωτική δράση για τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Συστήνεται σε όσους έχουν πρόβλημα με την κινητικότητα του εντέρου και σε συνδυασμό με χλιαρό νερό και λεμόνι καταπολεμάει τις τοξίνες του οργανισμού μας.
Μέλι Καστανιάς
Μέλι Ακακίας
Μέλι Ελάτης Βανίλια
Σε περίπτωση που το μέλι σας κρυσταλλώσει/ζαχαρώσει, μην στεναχωριέστε!
Αντιθέτως θα πρέπει να είστε χαρούμενοι που έχετε αγοράσει ένα εξαιρετικό μέλι. (Το νοθευμένο μέλι ζαχαρώνει πολύ δύσκολα.)