Γλυκάνισος σπόροι τριμμένοι
Γλυκάνησος σπόροι ολόκληροι
Ο γλυκάνισος είναι φυτό ποώδες, μονοετές που καλλιεργείται από την αρχαία εποχή. Βελτιώνει την πέψη και δρα ευεργετικά στο συκώτι και το κυκλοφοριακό. Αυξάνει το γάλα κατά την διάρκεια του θηλασμού. Χρησιμοποιείται ευρέως σε παξιμάδια, κουλούρια, ψωμιά, τσίπουρα και ούζα.
Αστεροειδής Γλυκάνησο ολόκληρο
Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι ένα καρύκευμα που μοιάζει πολύ στη γεύση με τον απλό γλυκάνισο, αλλά πιο ντελικάτος.
Έχει σχήμα αστεριού και χρησιμοποιείται πολύ για decor.
Ταιριάζει με χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια, ρύζι, όπως επίσης με τον καφέ, το τσάι και τα λικέρ.
Έχει σχήμα αστεριού και χρησιμοποιείται πολύ για decor.
Ταιριάζει με χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια, ρύζι, όπως επίσης με τον καφέ, το τσάι και τα λικέρ.
Μουστάρδα σε σκόνη
Η μουστάρδα σε σκόνη παρασκευάζεται από την ανάμειξη των λευκών σπόρων του σιναπιού και διαφόρων άλλων μπαχαρικών για να επιτευχθεί η κατάλληλη γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στα ψητά αλλά και στο ψήσιμο των πατατών στον φούρνο, αφού διαλυθεί σε νερό ή ξύδι για να ελευθερωθεί το άρωμά της.
Σινάπι κίτρινο ολόκληρο
Το σινάπι ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών με φύλλα άμισχα και πτερωτά, ενώ τα άνθη του είναι κίτρινα και κάθε λοβός περιέχει μέχρι και 10 σπόρους. Το σινάπι χρησιμοποιείται σε έμπλαστρα για μυϊκούς πόνους, αφού προκαλεί υπεραιμία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ έχει και χωνευτικές ιδιότητες. Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται από πολλούς σεφ σε σάλτσες-ψητά ή στην παρασκευή μουστάρδας αντί ή σε συνδυασμό με το λευκό σινάπι.
Κρεμμύδι σε σκόνη
Το κρεμμύδι σε σκόνη είναι κατάλληλο για διατροφές με περιορισμένη κατανάλωση ζάχαρης ή αυστηρές δίαιτες. Είναι επίσης κατάλληλο για άμεση χρήση και κατευθείαν επαφή με το φαγητό. Πάει με κάθε είδους φαγητό στο οποίο χρησιμοποιούμε κρεμμύδι.
Κρεμμύδι flakes
Σκόρδο Σκόνη
Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και φάρμακο τουλάχιστον από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.
Θεωρείτο πολύ εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό.
Τονώνει την άμυνα του οργανισμού και μειώνει την πίεση του αίματος. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα σε διάφορα ψητά, σάλτσες, ζύμες ψωμιού και λαδερά φαγητά είτε τα ψιλοκομμένα -γκρανουλέ μέρη του βολβού του, είτε αποξηραμένο σε σκόνη ή νιφάδες
Θεωρείτο πολύ εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό.
Τονώνει την άμυνα του οργανισμού και μειώνει την πίεση του αίματος. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα σε διάφορα ψητά, σάλτσες, ζύμες ψωμιού και λαδερά φαγητά είτε τα ψιλοκομμένα -γκρανουλέ μέρη του βολβού του, είτε αποξηραμένο σε σκόνη ή νιφάδες
Σουμάκ
Το σουμάκ είναι ένα μπαχαρικό που βγαίνει από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Rhus coriaria. Οι καρποί του, που αλέθονται και γίνονται σκόνη, έχουν μια ξινή γεύση που θυμίζει λεμόνι. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην ανατολίτικη κουζίνα και προσθέτει γεύση σε κρέατα, ρύζι, dressings, ψάρια αλλά και θαλασσινά.
Πιπέρι λευκό τριμμένο
Το άσπρο ή λευκό πιπέρι είναι η καρδιά του φρούτου ό,τι μένει δηλαδή όταν αφαιρείται η φλούδα που περιβάλλει τον καρπό. Γι’ αυτό και είναι πιο λείο από τα άλλα είδη πιπεριού. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και αρκετά καυτερή γεύση και γι’αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση. Οι πιο συχνές χρήσεις του είναι σε λευκές σάλτσες, στο τζατζίκι, στη μπεσαμέλ, σε τυρόπιτες, καθώς επίσης και σε κοτόπουλα και ψάρια.
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο
Κοκκινοπίπερο Καυτερό - Τσίλι
Πικάντικο κόκκινο πιπέρι τριμμένο σε σκόνη, ιδανικό για παστιτσάδα, πικάντικα και καυτερά μεσογειακά εδέσματα.
Κοκκινοπίπερο Γλυκό
Το κοκκινοπίπερο (πάπρικα) είναι ένα μπαχαρικό το οποίο παρασκευάζεται από τους καρπούς ορισμένων ποικιλιών πιπεριάς (Capsicum Annum).
Χρησιμοποιείται για να δώσει ζωηρό κόκκινο χρώμα σε πολλά τρόφιμα όπως στην κρέμα γάλακτος, στις πατάτες, στο κοτόπουλο, στη γαλοπούλα, στο ψάρι, στο καλαμπόκι, στα κίτρινα τυριά, στα σουβλάκια και στις σαλάτες.
Χρησιμοποιείται για να δώσει ζωηρό κόκκινο χρώμα σε πολλά τρόφιμα όπως στην κρέμα γάλακτος, στις πατάτες, στο κοτόπουλο, στη γαλοπούλα, στο ψάρι, στο καλαμπόκι, στα κίτρινα τυριά, στα σουβλάκια και στις σαλάτες.
Λεμονοπίπερο
Mείγμα ιδανικό για ψάρια, ψητά, σάλτσες…
Ελαφρώς πικάντικο με ιδιαίτερο πλούσιο άρωμα και γεύση.
Ελαφρώς πικάντικο με ιδιαίτερο πλούσιο άρωμα και γεύση.
Πιπερι Καγιέν τριμμένο
το πιπέρι καγιέν είναι ένα μπαχαρικό με πολλαπλές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας, όπως η απώλεια βάρους, η ενίσχυση του μεταβολισμού και η τόνωση της λειτουργίας της καρδιάς.
Χρησιμοποιήστε το στα κοκκινιστά κρέατα, στον κιμά, στην φασολάδα και σε σως ή σάλτσες. Ιδανικό και στο σουβλάκι…
Δίνει υπέροχο χρώμα και γεύση με μια πικάντικη επίγευση.
Πιπέρι Μαύρο Άκοπο
Το πιπέρι είναι ο καρπός ενός αναρριχητικού φυτού που μπορεί να φτάσει και τα 10 μέτρα ύψος και υπάρχουν γύρω στις χίλιες ποικιλίες.
Πράσινο Πιπέρι
Το πράσινο πιπέρι είναι ο άγουρος καρπός του φυτού, και το άρωμά του είναι λιγότερο έντονο από τα υπόλοιπα είδη πιπεριού, αλλά ιδιαίτερα εκλεκτό. Ταιριάζει με όλα τα είδη κρέατος και θαλασσινών. Ιδιαίτερα ταιριάζει με τα πουλερικά και αφήνει πολύ ευχάριστη αρωματική γεύση σε σάλτσες. Είναι το αγαπημένο πιπέρι πολλών κορυφαίων σεφ. Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Πιπέρι ροζ
Το ροζ πιπέρι είναι ο καρπός ενός θάμνου που συγγενεύει με την οικογένεια των πιπεριών, είναι αρωματικό και θέλει πολλή προσοχή στη συντήρησή του, επειδή είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Η ουσιαστική του χρήση στη μαγειρική είναι να διεγείρει την όρεξη αρωματίζοντας το φαγητό. Συνδυάζεται τέλεια με τα θαλασσινά, αλλά και για να διακοσμήσουμε ένα πιάτο, δίνοντας του εξαιρετικό άρωμα. Χρησιμοποιείται επίσης και στην ζαχαροπλαστική.
Πιπέρι Σετσουάν τριμμένο
Το πιπέρι σετσουάν είναι ένα διάσημο πιπέρι που φυτρώνει στην Κίνα και είναι λιγότερο καυτερό από το μαύρο. Η γεύση του θυμίζει λεμόνι και μέντα και χρησιμοποιείται σε πίκλες, μαρινάδες και πιάτα με κρέας. Δοκιμάσατε να αρωματίσετε το ρύζι σας ή το κοτόπουλο με πιπέρι σετσουάν; Σας το συνιστούμε!
Πιπερι χαμπανερο
Κόλιανδρο Σπόρος
Ο κόλιανδρος είναι ένα φυτό που μοιάζει στην όψη πάρα πολύ με τον μαϊντανό, αλλά η γεύση του θυμίζει αυτή του σέλινου. Οι σπόροι του βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και της ημικρανίας, των αρθριτικών και μυϊκών πόνων και του κρυολογήματος. Επίσης θεωρείται από πολλούς ως το μπαχαρικό πασπαρτού αφού χρησιμοποιείται σχεδόν παντού στη μαγειρική, σε σάλτσες κάρυ και τονίζει τη γεύση σε πιάτα με ψάρι, θαλασσινά, κρέας και σε διάφορες μαρινάδες.
Κόλιανδρο Τριμμένο
Ο κόλιανδρος είναι ένα φυτό που μοιάζει στην όψη πάρα πολύ με τον μαϊντανό, αλλά η γεύση του θυμίζει αυτή του σέλινου. Οι σπόροι του βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και της ημικρανίας, των αρθριτικών και μυϊκών πόνων και του κρυολογήματος. Επίσης θεωρείται από πολλούς ως το μπαχαρικό πασπαρτού αφού χρησιμοποιείται σχεδόν παντού στη μαγειρική, σε σάλτσες κάρυ και τονίζει τη γεύση σε πιάτα με ψάρι, θαλασσινά, κρέας και σε διάφορες μαρινάδες.
Μοσχοκάρυδο Άκοπο
Το μοσχοκάρυδο είναι μπαχαρικό που προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου της μοσχοκαρυδιάς. Έχει δυνατό και διαπεραστικό άρωμα με ιδιάζουσα γεύση. Βοηθά στην καταπολέμηση της πέτρας της χολής, δρα ως αντισηπτικό και βοηθάει στην πέψη. Στην μαγειρική χρησιμοποιείται στον αρωματισμό λουκάνικων και κρεάτων, σε διάφορες σάλτσες, στον πουρέ πατάτας, την μπεσαμέλ και την τυρόπιτα.
Μοσχοκάρυδο Τριμμένο
Το μοσχοκάρυδο είναι μπαχαρικό που προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου της μοσχοκαρυδιάς.
Έχει δυνατό και διαπεραστικό άρωμα με ιδιάζουσα γεύση.
Δρα ως αντισηπτικό και βοηθάει στην πέψη.
Στην μαγειρική χρησιμοποιείται στον αρωματισμό λουκάνικων και κρεάτων, σε διάφορες σάλτσες, στον πουρέ πατάτας, την μπεσαμέλ και την τυρόπιτα.
Έχει δυνατό και διαπεραστικό άρωμα με ιδιάζουσα γεύση.
Δρα ως αντισηπτικό και βοηθάει στην πέψη.
Στην μαγειρική χρησιμοποιείται στον αρωματισμό λουκάνικων και κρεάτων, σε διάφορες σάλτσες, στον πουρέ πατάτας, την μπεσαμέλ και την τυρόπιτα.
Πουλ Πιμπέρ
Το πουλ πιμπέρ προέρχεται από την Τουρκία και είναι ουσιαστικά μια ποικιλία λιαστής καυτερής πιπεριάς, που καταναλώνεται χονδρομμένη. Έχει πιο ήπια γεύση από την κλασσική καυτερή πιπεριά και ελαφρώς γλυκιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα στο κεμπάπ ενώ μπορεί να αντικαταστήσει το μπούκοβο και την πάπρικα.
Γαρύφαλλο άκοπο
Το γαρύφαλλο είναι το λουλούδι του δέντρου Caryuphyllete, το οποίο συλλέγεται όσο είναι μπουμπούκι και αποξηραίνεται. Δρα ως απολυμαντικό, αντισηπτικό και αναλγητικό, ενώ λέγεται ότι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται για να προσδώσει άρωμα και καυτερή γεύση• πρέπει όμως να αφαιρείται πριν το σερβίρισμα ή να χρησιμοποιείται σε σκόνη.
Γαρύφαλλο Τριμμένο
Το γαρύφαλλο είναι το λουλούδι του δέντρου Caryuphyllete, το οποίο συλλέγεται όσο είναι μπουμπούκι και αποξηραίνεται. Δρα ως απολυμαντικό, αντισηπτικό και αναλγητικό, ενώ λέγεται ότι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται για να προσδώσει άρωμα και καυτερή γεύση• πρέπει όμως να αφαιρείται πριν το σερβίρισμα ή να χρησιμοποιείται σε σκόνη.
Μπούκοβο Καυτερό
Το μπούκοβο παράγεται από αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές και έχει την μορφή νιφάδων. Η γεύση του είναι ιδιαίτερα καυτερή και πικάντικη και χρησιμοποιείται σε σάλτσες, κεμπάπ, σούπες, αλλαντικά αλλά και στο λάδι για να προσδώσει την ιδιαίτερη πικάντικη γεύση. Στο κατάστημά μας θα βρείτε γλυκό και καυτερό μπούκοβο.
Μπούκοβο Γλυκό
Το μπούκοβο παράγεται από αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές και έχει την μορφή νιφάδων. Η γεύση του είναι ιδιαίτερα καυτερή και πικάντικη και χρησιμοποιείται σε σάλτσες, κεμπάπ, σούπες, αλλαντικά αλλά και στο λάδι για να προσδώσει την ιδιαίτερη πικάντικη γεύση. Στο κατάστημά μας θα βρείτε γλυκό και καυτερό μπούκοβο.
Κιτρινόριζα Κουρκουμάς
Η κιτρινόριζα ή κουρκουμάς ή τούρμερικ, είναι ένα αυτοφυές φυτό. Ενισχύει την πεπτική λειτουργία, βελτιώνει όλες τις διαδικασίες του μεταβολισμού και επιταχύνει την παραγωγή ινσουλίνης. Δίνει κίτρινο χρώμα στα φαγητά όπως ο κρόκος Κοζάνης, κυρίως στο ρύζι, αλλά και σε σάλτσες, κουσκούς και το συναντάμε συχνά σε κρέατα, κοτόπουλα, στη φακή, στη φάβα αλλά και στις πατάτες.
Πιπερόριζα τριμμένη
Η πιπερόριζα έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, χαμηλώνει το επίπεδο της χοληστερίνης στο αίμα, βοηθά στην καλή χώνεψη και στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Στην κουζίνα χρησιμοποιείται σε μικρά κομματάκια ή τριμμένο σε κρέατα, σαλάτες, λαδερά αλλά και σε γλυκά.
Κύμινο
Ένα από τα βασικότερα καρυκεύματα ιδιαίτερα συνηθισμένο στην κρητική κουζίνα.
Χρησιμοποιείται σε παξιμάδια, σουτζουκάκια, σάλτσες και πολλά μείγματα…
.
Κύμινο άκοπο
Καπνιστή Πάπρικα Καυτερή
Καπνιστή πάπρικα ελαφρώς πικάντικη.
Καπνιστή Πάπρικα
Με την ιδιαίτερη γεύση της, σας ταξιδεύει σε μονοπάτια εξαίσιας γευσιγνωσίας….
Και που δεν πάει…..
Σε τηγανητά, μανιταροπροϊόντα, ψητά, σάλτσες
Και που δεν πάει…..
Σε τηγανητά, μανιταροπροϊόντα, ψητά, σάλτσες
Κάρδαμο
Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλές είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ, ενώ οι σπόροι του χρησιμοποιούνται και ολόκληροι σε πίκλες, μαρινάδες, καφέ και σε αφεψήματα.
Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Κάρδαμο Τριμμένο
Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλές είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ, ενώ οι σπόροι του χρησιμοποιούνται και ολόκληροι σε πίκλες, μαρινάδες, καφέ και σε αφεψήματα.
Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Κανέλα Κευλάνης τριμμένη
Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά σε όλο τον κόσμο και ένα από τα πιο περιζήτητα. Με άρωμα φίνο και γλυκό. Ιδανικό όχι μόνο για τη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
Η εμμονή μας με την ποιότητα μας οδηγεί στο να ΜΗΝ την εισάγουμε τριμμένη αλλά να την αλέθουμε εμείς οι ίδιοι σε παραδοσιακούς μύλους κάνοντάς την ιδιαίτερα ψιλοτριμμένη.
Η εμμονή μας με την ποιότητα μας οδηγεί στο να ΜΗΝ την εισάγουμε τριμμένη αλλά να την αλέθουμε εμείς οι ίδιοι σε παραδοσιακούς μύλους κάνοντάς την ιδιαίτερα ψιλοτριμμένη.
Κανέλα Κεϋλάνης
Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά σε όλο τον κόσμο και ένα από τα πιο περιζήτητα. Με άρωμα φίνο και γλυκό. Ιδανικό όχι μόνο για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, αλλά και για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες.
Κανέλα τριμμένη
Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το δέντρο Cinamomum Ceylanicum. Τη συναντάμε συχνά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ως αρωματικό σε γλυκά, κρέατα, λικέρ και σε κρέμες. Επίσης αντιμετωπίζει τις αναπνευστικές λοιμώξεις, διάφορες στομαχικές, εντερικές παθήσεις και θεωρείται αφροδισιακή! Σύμφωνα με την πολίτικη κουζίνα μάλιστα, σε μικρή ποσότητα το φαγητό γίνεται γλυκό, ενώ σε πολλή πικρό.
Εστραγκόν
Το εστραγκόν είναι πολυετής ποώδης θάμνος που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη. Το έγχυμα των φύλλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της ναυτίας, του λόξυγκα, της αϋπνίας και δρα ως χωνευτικό, ορεκτικό και τονωτικό.
Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες κ.ά.
Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες για άρωμα. Οι βλαστοί του μαγειρεύονται σαν λαχανικό. Τέλος, συνιστάται για τον αρωματισμό του ξυδιού και της μουστάρδας.
Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες κ.ά.
Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες για άρωμα. Οι βλαστοί του μαγειρεύονται σαν λαχανικό. Τέλος, συνιστάται για τον αρωματισμό του ξυδιού και της μουστάρδας.
Μπαχάρι Άκοπο
Το μπαχάρι θα το βρείτε στο κατάστημά μας είτε σε κόκκους είτε τριμμένο. Χρησιμοποιείται κυρίως στο στιφάδο αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε και σε διάφορες σάλτσες, στα κεφτεδάκια και στις πατάτες φούρνου.
Μπαχάρι τριμμένο
Το μπαχάρι θα το βρείτε στο κατάστημά μας είτε σε κόκκους είτε τριμμένο. Χρησιμοποιείται κυρίως στο στιφάδο αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε και σε διάφορες σάλτσες, στα κεφτεδάκια και στις πατάτες φούρνου.
Μείγμα Ζαατάρ
Ζαατάρ είναι το μείγμα με θυμάρι, σουμάκ, σουσάμι και αλάτι που φτιάχνουν στο Λίβανο. Στην Τυνησία όμως και στο Μαρόκο εκτός από τα βασικά έχει και πάπρικα, στην Ιορδανία κύμινο και μάραθο και στην Τουρκία άνηθο, δυόσμο και μπαχάρι.
Βεγκέτα Μείγμα
Μείγμα λαχανικών ιδανικό για σούπες και ρύζι.
Μείγμα για Ψητά - Πηλιορείτικο
Μείγμα μπαχαρικών και μυρωδικών ιδανικό για καρύκευμα κρεάτων, για παϊδάκια, μπριζόλες στη σχάρα!
Μείγμα Πανδαισία
Μείγμα εξαίσιο και πολυδοκιμασμένο, χωρίς χημικά, κατάλληλο για κατσικάκι, αρνί, κοντοσούβλι, κοκορέτσι,προβατίνα.
Κάρρυ
Το κάρρυ, είναι ένα καρύκευμα σε σκόνη, που παρασκευάζεται από τη μίξη πολλών μπαχαρικών σε διάφορες αναλογίες και συνδυασμούς, όπως κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο και άλλα.
Με το κάρυ αρωματίζονται διάφορα φαγητά με κρέας, λαχανικά, ρύζι και αυγά, ιδιαίτερα στην Ινδική, Ινδονησιακή και Κινέζικη κουζίνα.
Με το κάρυ αρωματίζονται διάφορα φαγητά με κρέας, λαχανικά, ρύζι και αυγά, ιδιαίτερα στην Ινδική, Ινδονησιακή και Κινέζικη κουζίνα.
Κάρρυ Κόκκινο Καυτερό
Το κάρρυ, είναι ένα καρύκευμα σε σκόνη, που παρασκευάζεται από τη μίξη πολλών μπαχαρικών σε διάφορες αναλογίες και συνδυασμούς, όπως κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο και άλλα. Με το κάρυ αρωματίζονται διάφορα φαγητά με κρέας, λαχανικά, ρύζι και αυγά, ιδιαίτερα στην Ινδική, Ινδονησιακή και Κινέζικη κουζίνα.
Γκαράμ Μασάλα
Είναι ένα από τα κυριότερα μείγματα μπαχαρικών της ινδικής κουζίνας.
Ταντούρι μιξ
Μετά από πολλές δοκιμές καταλήξαμε στην συγκεκριμένη τέλεια συνταγή!!
Πλούσιο άρωμα και απίθανη γεύση τα κύρια χαρακτηριστικά μίας από τις πιο εξέχουσες σπεσιαλιτέ μας!!!
Χωρίς χημικά, χρώματα και αρώματα!!
Οι εφαρμογές του πραγματικά πολλές, ιδίως όταν θέλουμε να δώσουμε μία ανατολίτικη ελαφρώς πικάντικη και ιδιαίτερα αρωματική γεύση στο πιάτο μας!
Πλούσιο άρωμα και απίθανη γεύση τα κύρια χαρακτηριστικά μίας από τις πιο εξέχουσες σπεσιαλιτέ μας!!!
Χωρίς χημικά, χρώματα και αρώματα!!
Οι εφαρμογές του πραγματικά πολλές, ιδίως όταν θέλουμε να δώσουμε μία ανατολίτικη ελαφρώς πικάντικη και ιδιαίτερα αρωματική γεύση στο πιάτο μας!
ΜΙΞ 7 Άκοπων πιπεριών
Malabar, Σετσουάν, Μαύρο, Ροζ, Πράσινο, Γουινέας, Κουμπέμπα!!!!
Για εκτελέσεις υψηλού επιπέδου….
Για εκτελέσεις υψηλού επιπέδου….
Μείγμα Λαχανικών
Μείγμα από χονδροκομένα λαχανικά. Μπορείτε να το προσθέσετε σε σούπες, φειδέ, ρύζι και γεμιστά.
Εύχρηστο & πεντανόστιμο!
Χωρίς αρώματα και χημικές προσμίξεις!
Εύχρηστο & πεντανόστιμο!
Χωρίς αρώματα και χημικές προσμίξεις!
Αλάτι Καπνιστό
Aπίστευτη Γεύση, Απίστευτο Άρωμα!!!
Συνδυάζεται άριστα με μοσχαρίσιο φιλέτο αλλά και σε ψητό ψάρι!
Συνδυάζεται άριστα με μοσχαρίσιο φιλέτο αλλά και σε ψητό ψάρι!
Αλάτι βοτάνων
Με μείγμα αρωματικών φυτών
Αλάτι μαύρο Χαβάης
Αλάτι μαύρο Χαβάης ιδανικό για μαγειρική χρήση.
Αλάτι ανθός Μεσολογγίου
Είναι στην πραγματικότητα το άνθος του αλατιού, που συλλέγεται προσεκτικά με τα χέρια από την κορυφή της αλυκής, πριν βυθιστεί, ενσωματωθεί και κρυσταλλωθεί με το υπόλοιπο αλάτι της αλυκής.
Χρησιμοποιήστε το σε όλα τα φαγητά για να δώσετε γεύση και άρωμα.
Ιδανικό για σαλάτες, χόρτα, αλμυρές κρέπες, και γλυκές παρασκευές που απαιτείται λίγο αλάτι.
Χρησιμοποιήστε το σε όλα τα φαγητά για να δώσετε γεύση και άρωμα.
Ιδανικό για σαλάτες, χόρτα, αλμυρές κρέπες, και γλυκές παρασκευές που απαιτείται λίγο αλάτι.
Αλάτι ψιλό
Αλάτι θαλασσικό ιδανικό για να δίνει γεύση σε όλα τα φαγητά.
Αλάτι Ακατέργαστο Ροζ Χονδρό
Οφείλει το ροζ χρώμα του από τον σίδηρο που έχουν τα πετρώματα της περιοχής όπου δημιουργείται.
Δεν περιέχει ιώδιο. Είναι ιδανικό για κόκκινο κρέας.
Δεν περιέχει ιώδιο. Είναι ιδανικό για κόκκινο κρέας.
Aλάτι ιμαλαϊων
Σκορδοπίπερο
Συνδυασμός του πιπεριού με το σκόρδο που ταιριάζει σε παρασκευή τζατζικιού, ψητών κρεάτων, πατάτες φούρνου, φακές κ.α.
Σιταρόχορτο σκόνη - Wheatgrass powder
το Σιταρόχορτο είναι ο βλαστός που παράγεται από σπόρο σιταριού.
Είναι αποτοξινωτικό & περιέχει χλωροφύλλη που βοηθάει να μεταφέρεται το οξυγόνο στον οργανισμό.
1 κ.γ την ημέρα σε χυμούς, μούσλι, γιαούρτι & σαλάτες.
Είναι αποτοξινωτικό & περιέχει χλωροφύλλη που βοηθάει να μεταφέρεται το οξυγόνο στον οργανισμό.
1 κ.γ την ημέρα σε χυμούς, μούσλι, γιαούρτι & σαλάτες.
Σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι ένα καθαρά χημικό μπαχαρικό καθώς είναι σκέτο διττανθρικό νάτριο και χρησιμεύει και ως οικιακό καθαριστικό. Στην κουζίνα, χρησιμοποιείται για να δίνει όγκο σε διάφορες παρασκευές όπως τα κεφτεδάκια, τα κέικ, τα μπισκότα και άλλα. Χρησιμοποιείται και στα πλυντήρια για να διαλύει τα άλατα!
Μαστίχα Χίου
Η μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του σχίνου. Κατά την έκκρισή της έχει τη μορφή κολλώδους και διαυγούς υγρού και στερεοποιείται σε ακανόνιστα σχήματα μετά από περίπου 15 μέρες. Ήταν η πρώτη φυσική τσίκλα του αρχαίου κόσμου και χρησιμοποιείτο για τον καθαρισμό των δοντιών και τη φρεσκάδα της αναπνοής. Η μαστίχα έχει πάρα πολλές χρήσεις με τις πιο γνωστές να είναι η τσίχλα και το άρωμα για τη ζαχαροπλαστική καθώς και το λικέρ μαστίχας. Στο κατάστημά μας θα βρείτε ψιλή, μεσαία, χονδρή μαστίχα αλλά και γνήσιο μαστιχέλαιο ΧΙΟΥ.
Μαστίχα Χίου τριμμένη
Η μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του σχίνου. Κατά την έκκρισή της έχει τη μορφή κολλώδους και διαυγούς υγρού και στερεοποιείται σε ακανόνιστα σχήματα μετά από περίπου 15 μέρες. Ήταν η πρώτη φυσική τσίκλα του αρχαίου κόσμου και χρησιμοποιείτο για τον καθαρισμό των δοντιών και τη φρεσκάδα της αναπνοής. Η μαστίχα έχει πάρα πολλές χρήσεις με τις πιο γνωστές να είναι η τσίχλα και το άρωμα για τη ζαχαροπλαστική καθώς και το λικέρ μαστίχας. Στο κατάστημά μας θα βρείτε ψιλή, μεσαία, χονδρή μαστίχα αλλά και γνήσιο μαστιχέλαιο ΧΙΟΥ.
Βανίλια sticks
Η βανίλια Μαδαγασκάρης, ή αλλιώς βανίλια στικ είναι ένα φυτό που ανήκει στην κατηγορία της ορχιδέας και θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά!
Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης οι λοβοί της παίρνουν το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα.
Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης οι λοβοί της παίρνουν το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα.
Ζελατίνη σκόνη
Η ζελατίνη ενισχύει τις αρθρώσεις και βελτιώνει το μεταβολισμό.
Διαλύστε 5 γρ σε μισό φλυτζάνι κρύο νερό. Ανακινείστε καλά και αφήστε το να σταθεί όλο το βράδυ. Η ζελατίνη θα φουσκώσει και θα μετατραπεί σε ζελέ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι ή προσθέστε το σε χυμό ή ανακατέψετε με γιαούρτι. Για καλύτερη γέυση μπορείται να προσθέσετε μέλι.
Διαλύστε 5 γρ σε μισό φλυτζάνι κρύο νερό. Ανακινείστε καλά και αφήστε το να σταθεί όλο το βράδυ. Η ζελατίνη θα φουσκώσει και θα μετατραπεί σε ζελέ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι ή προσθέστε το σε χυμό ή ανακατέψετε με γιαούρτι. Για καλύτερη γέυση μπορείται να προσθέσετε μέλι.
Μαχλέπι σπόροι τριμμένοι
Το μαχλέπι, είναι ο σπόρος του φυτού Prunus Mahaleb, ένα είδος κερασιάς.
Η γεύση του το κατατάσσει στα πιο εύγευστα μπαχαρικά.
Χρησιμοποιείται αλεσμένο για να τονίσει τη γλυκιά γεύση των παραδοσιακών γλυκισμάτων.
Η γεύση του το κατατάσσει στα πιο εύγευστα μπαχαρικά.
Χρησιμοποιείται αλεσμένο για να τονίσει τη γλυκιά γεύση των παραδοσιακών γλυκισμάτων.
Σαλέπι ρίζα τριμμένη
Το σαλέπι γνωστό στη λαϊκή γλώσσα ως σερνικοβότανο, είναι ένα είδος ορχιδέας. Το ρόφημα Σαλέπι παράγεται από τους βολβούς του φυτού και χρησιμοποιείται σα ρόφημα, σαν αρωματικό στη ζαχαροπλαστική , σαν πηκτικό στην παραγωγή παγωτού και μπαίνει σε σιρόπι για το σιρόπιασμα διάφορων γλυκών.
Μαγιά ξηρή
Μαγιά ξηρή Γαλλίας για όλες τις χρήσεις
Κρόκος Κοζάνης
Το σαφράν γνωστό και ως κρόκος Κοζάνης, προέρχεται από το στήμονα του φυτού κρόκος, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείτο ως αρωματικό και για βαφή ρούχων.