Φυστίκι Αράπικο ψημένο χωρίς αλάτι

Τα αράπικα φιστίκια είναι εξαιρετική πηγή των βιταμινών της νιασίνης και του φολικού οξέος. Περιέχουν φυτικές στερόλες, ουσίες που σε υψηλά ποσά συμβάλλουν στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης. Χάρη στα συστατικά τους, τα φιστίκια συμβάλλουν στη σωστή αρτηριακή πίεση και έχουν θετικές επιδράσεις στην όραση.

Αμύγδαλα ψημένα χωρίς αλάτι

Είναι πλούσια σε ασβέστιο, πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο. Η κατανάλωση 10-20 αμυγδάλων την ημέρα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών.

Αμύγδαλα λευκά ψημένα χωρίς αλάτι

Είναι πλούσια σε ασβέστιο, πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο. Η κατανάλωση 10-20 αμυγδάλων την ημέρα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών.

Ηλιόσπορος ψημένος χωρίς αλάτι

Στην κατηγορία των ξηρών καρπών, ο ηλιόσπορος είναι από τα πλέον θρεπτικά και υγιεινά προϊόντα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και σε ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο και σελήνιο.

Κάσιους ψημένο χωρίς αλάτι

Είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες. Μία χούφτα κάσιους περιέχει το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε μαγνήσιο, το 30% σε χαλκό και το 10% σε σίδηρο. Το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα “καλά” λιπαρά, στα οποία έχουν αποδοθεί καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Πασατέμπος χοντρός ψημένος χωρίς αλάτι

Τα πασατέμπος είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μέταλλα. Οι φυτικές πρωτεΐνες  των κολοκυθόσπορων έχουν υψηλή διατροφική αξία και τα λιπαρά που περιέχουν είναι υγιεινά, ενώ οι φυτικές ίνες τους ρυθμίζουν  την απορρόφηση των υδατανθράκων τους. Επιπλέον περιέχουν πολλά αμινοξέα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

Πασατέμπος ψιλός ψημένος χωρίς αλάτι

Τα πασατέμπος είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μέταλλα. Οι φυτικές πρωτεΐνες  των κολοκυθόσπορων έχουν υψηλή διατροφική αξία και τα λιπαρά που περιέχουν είναι υγιεινά, ενώ οι φυτικές ίνες τους ρυθμίζουν  την απορρόφηση των υδατανθράκων τους. Επιπλέον περιέχουν πολλά αμινοξέα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

Στραγάλια αφράτα χωρίς αλάτι

Είναι πηγή φυτικών πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Πλεονεκτούν σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς σε βιταμίνη Α και β-καροτίνη, απαραίτητες βιταμίνες για την αναγέννηση των κυττάρων. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και σίδηρο, αποτελούν εξαιρετικό υποκατάστατο του κρέατος.

Στραγάλια λευκά χωρίς αλάτι

Είναι πηγή φυτικών πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Πλεονεκτούν σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς σε βιταμίνη Α και β-καροτίνη, απαραίτητες βιταμίνες για την αναγέννηση των κυττάρων. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και σίδηρο, αποτελούν εξαιρετικό υποκατάστατο του κρέατος.

Φουντούκια ψημένα χωρίς αλάτι

Τα φουντούκια είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες και μέταλλα. Είναι καλή πηγή μαγγανίου, ενός ιχνοστοιχείου που συμμετέχει σε αντιοξειδωτικά συστήματα του οργανισμού μας. Περιέχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Φυστίκι Αιγίνης ψημένα χωρίς αλάτι (κελυφωτά)

Μια μικρή ποσότητα από φιστίκια κελυφωτά καλύπτει τις καθημερινές μας ανάγκες σε ενέργεια, μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά τους συντελούν στην αποτοξίνωση του ανθρώπινου οργανισμού, μειώνουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τη χοληστερόλη και την πίεση. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ το οποίο επηρεάζει και βελτιώνει τη διάθεση μας.

Peanuts χωρίς αλάτι

Τα φιστίκια παρέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Μπορεί να έχουν άλλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της προαγωγής της πληρότητας και της προστασίας από καρδιακές παθήσεις.