Αρώνια

Ένα από τα πιο πολύτιμα φυτά με μεγάλη ποσότητα πολυφαινόλων, βιταμινών Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, Ε, Κ, Ρ και ιχνοστοιχείων. Περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά και χρησιμοποιούνται στην πρόληψη των καρδιοπαθειών, την παραγωγή καλής χοληστερόλης, κατά του διαβήτη, των ιών και των μικροβίων, των νευρολογικών διαταραχών, της υπέρτασης, της χοληστερίνης, των φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος, την αναζωογόνηση του οργανισμού, την αντιγήρανση και τη βελτίωση της μνήμης .Προστατεύουν από την ακτινοβολία και τη ραδιενέργεια και αίρουν την τοξικότητα του ήπατος και των νεύρων από τη συσσώρευση του σιδήρου.

BLACK BERRY

Μειώνουν τον αριθμό των λιπωδών κυττάρων στο σώμα έως 73%, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες. Τα φρούτα εμποδίζουν επίσης την δημιουργία νέων λιπωδών κυττάρων, γεγονός που τα καθιστά ακόμα πιο ισχυρό όπλο στη μάχη εναντίον της παχυσαρκίας. Τα μούρα, θεωρούνται το «υπερόπλο» στην μάχη εναντίον της καρδιοπάθειας και του τύπου 2 διαβήτη, περιέχουν υψηλά επίπεδα πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι ομάδες χημικών ουσιών που παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία.

ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά άλλα θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν στην θωράκιση του οργανισμού, έχοντας ευεργετικές ιδιότητες.

Όσμωση: είναι η διαδικασία αφυδάτωσης των φυσικών φρούτων, μέσω της οποίας αποφεύγεται η θερμική επεξεργασία και δεν διασπάται η αρχική δομή τους, διατηρώντας ανέπαφα τα πολύτιμα συστατικά των φρούτων, καθώς και άρωμα τους.

ΑΝΑΝΑΣ

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες (Α, Β6, C, E), σίδηρο και μαγνήσιο. Είναι εξαιρετικός για την καταπολέμηση πεπτικών προβλημάτων, πυρετών και ασθενειών του λαιμού. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τον καρκίνο.

Όσμωση: είναι η διαδικασία αφυδάτωσης των φυσικών φρούτων, μέσω της οποίας αποφεύγεται η θερμική επεξεργασία και δεν διασπάται η αρχική δομή τους, διατηρώντας ανέπαφα τα πολύτιμα συστατικά των φρούτων, καθώς και το άρωμα τους.

ΦΡΑΟΥΛΑ

Οι φράουλες εκτός από πολύ ωραίο χρώμα και δημοφιλή γεύση έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία και πρσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε όσους τις καταναλώνουν. Περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E και οι επιλογές κατανάλωσής τους είναι ποικίλες και για κάθε γούστο.

Ιπποφαές

Καρπός με σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες. Θεωρείται μια από τις σημαντικές υπερτροφές. Χαρίζει τόνωση, ευεξία καθώς και γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών. Προστατεύει και ενισχύει το νευρικό σύστημα, μειώνει το άγχος, ρυθμίζει το μεταβολισμό. Αντιμετωπίζει παθήσεις στο συκώτι, καθώς και γαστρεντερικά προβλήματα. Προστατεύει από καρδιαγγειακά προβλήματα, μειώνει την κακή χοληστερίνη και το σάκχαρο στο αίμα, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τους πόνους της περιόδου ενώ αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα.

RASPBERRY

Είναι πολύ νόστιμοι καρποί τα σμέουρα, με γλυκιά, ελαφρά ξινή, φρουτώδη, αρωματική γεύση, και πολύτιμοι διατροφικά. Περιέχει φλαβονοειδή, αλκαλοειδή (φραγκανίνη), μηλικό οξύ, βιταμίνες Β1, Β3, C, D και Ε, κιτρικό άλας σιδήρου, χλωρίδιο ασβεστίου, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο,  πυρίτιο, θείο και τανίνες. Τα σμέουρα είναι  αρωματικά. Περιέχουν μια κρυσταλλοποιήσιμη ζαχαρώδη ουσία, ένα ευώδες πτητικό έλαιο, πηκτίνη, κιτρικά και μηλικά οξέα, μεταλλικά άλατα και νερό. Η χημική σύνθεση του σμέουρου είναι  ύδωρ 84,50%, αζωτούχες ουσίες 1,07%, λιπαρές ουσίες 1,12%, εκχυλισματικές ουσίες 10,68%, κυτταρίνη 3,30% και τέφρα 0,34%. καρποί του φυτού βελτιώνουν τη ν όραση αν χρησιμοποιηθούν για μια χρονική περίοδο. Είναι χρήσιμο για συνδέσμους και τένοντες.

Βερίκοκο

Τα Βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και δεν περιέχουν λιπαρά. Είναι μια καλή πηγή σιδήρου, καλίου, μαγνησίου και ποτασίου. Είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε β-καροτένιο το οποίο βοηθάει στη πρόληψη του καρκίνου.

ΒΥΣΣΙΝΟ

Θεωρείται δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για την αναιμία, το άσθμα, τις νόσους των νεφρών και του ήπατος, καθώς και για τις αρθρίτιδες, αφού μειώνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος. Περιέχει πολύ μεγάλες ποσότητες από βιταμίνη C (ωμό) και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, όπως ανθοκυανίνες (περισσότερες από ότι στα κεράσια), που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τα βλαβερά επακόλουθά τους στον οργανισμό. Επομένως αποτρέπει την ανάπτυξη όγκων, τις φλεγμονές και ενδείκνυται για όσους έχουν καρδιοαγγειακά προβλήματα. Οι αθλητές με καταπονημένους μυς πίνουν τον χυμό του ως παραδοσιακή παυσίπονη συνταγή. Οι 17 ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει του προσδίδουν επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ δύο από αυτές (καμπφερόλη, κουερσετίνη) βελτιώνουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την όραση. Η δε βιταμίνη Α που εμπεριέχει, είναι δεκαπλάσια από ότι στα κεράσια.

BLUEBERRY

Από το γεγονός ότι είναι φτωχά σε λίπος, νάτριο και θερμίδες, κατατάσσονται στην πρώτη βαθμίδα της υγιεινής διατροφής, γιατί συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού και τον προφυλάσσουν από πολλές ασθένειες, δικαίως δε θεωρείται ένα σύγχρονο «ελιξίριο της νεότητας. επιστημονικές μελέτες προσθέτουν συνεχώς νέα θαυματουργά χαρακτηριστικά στον καρπό αυτό, που είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α,C,E , Β- καροτίνη, ιχνοστοιχεία, κάλλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και φυτικές ίνες και μπορεί να συμβάλει: στην επιμήκυνση της ζωής, στην ανανέωση του οργανισμού, την πρόληψη αλλεργιών, εμφράγματος του μυοκαρδίου, αρτηριοσκλήρυνσης και διατήρηση της υγείας και της νεότητας. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τα blueberries έχουν αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου, στην ομαλή καρδιακή λειτουργία, μειώνουν τη συγκέντρωση της «κακής» χοληστερόλης, στην ομαλή εγκεφαλική λειτουργία, προστατεύουν από εγκεφαλικό, στην προστασία του ουροποιητικού συστήματος μειώνουν τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις και της όρασης βελτιώνουν τη νυκτερινή όραση και αποτρέπουν την κούραση των ματιών. Είναι επεξεργασμένα με τη μέθοδο της όσμωσης.

Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα φημίζονται κατά κύριο λόγο για την καθαρκτική τους δράση με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες. Ενδεικτικά 10 δαμάσκηνα παρέχουν 7 γρ. φυτικών ινών. Για τη δυσκοιλιότητα είναι το Νο1 γιατρικό όπως υποστηρίζουν οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι. Είναι από τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα μαζί με τα ξηρά σύκα. Σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών που απορροφούν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του εγκεφάλου και του σώματος .Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία(κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο). Όσον αφορά το σίδηρο συμβάλλει και στην απορρόφησή του στο αίμα. Δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη και ταυτόχρονα εμποδίζουν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL) στο αίμα μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων. Ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση με το κάλιο που περιέχουν. Τα 5 ξηρά δαμάσκηνα περιέχουν 293 mg καλίου. Με τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη τους ενδείκνυνται και για άτομα που πάσχουν από διαβήτη ώστε να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους. Συμβάλλουν στην αύξηση της οστικής πυκνότητας και έτσι στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

ΦΥΣΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

Ένας συνδυασμός ωσμωτικών φρούτων χωρίς ζάχαρη γεμάτος ενέργεια και υπεροχή γεύση.