Φασολιά γίγαντες

Πλούσια σε φυτικές πρωτεϊνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, εκτός του ότι είναι θρεπτικοί, ξεχωρίζουν για την βραστερότητα και την πλούσια γεύση τους. Τα Φασόλια Γίγαντες βρίσκονται στην κορυφή της απόλαυσης, με την χορταστική, <<γεμάτη>> γεύση τους. Το μεγάλο τους μέγεθος και η ανθεκτική τους φλούδα τα κάνουν ιδανικά για ψήσιμο στο φούρνο.

Φασολιά μέτρια

Τα Μέτρια Φασόλια είναι η κλασσική επιλογή για μία απολαυστική φασολάδα.
Μπορούν να μαγειρευτούν το ίδιο επιτυχημένα με όλους τους τρόπους γι’αυτό και είναι ιδιαίτερα αγαπητά.

Φασολιά πλακέ

Είναι παραδοσιακή αναρριχώμενη ποικιλία. Είναι βραστερά, λεπτόφλουδα, νόστιμα με βουτυρώδη υφή. Κατά τη μάσηση οι φλούδα τους παραμένει στο σώμα του κόκκου. Έχουν τόσο πλούσια και γεμάτη γεύση που τρώγονται ακόμα και σκέτα χωρίς άλλα συστατικά.

Φασολιά μαυρομάτικα

Φασόλια έγχρωμα, με πλούσιο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση. Ιδανικά για σαλάτες και σούπα. Χαμηλά σε λιπαρά, σάκχαρα και νάτριο,κάνουν την υγιεινή διατροφή απόλαυση.

Φασολιά χάντρες

Τα φασόλια χάντρες είναι νόστιμα, υγιεινά και πολύ θρεπτικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.

Φάβα

Ξεχωριστή λόγω του ιδιαίτερου υποκίτρινο χρώματος της και περιεκτικότητα σε υγρασία, η συγκεκριμένη κατηγορία χρειάζεται ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος.
Εμπλουτισμένα με φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, η φάβα λειτουργεί πολλές φορές ως υποκατάστατο κρέατος για χορτοφάγους ή κατά περιόδους νηστείας. Διάσημο χαρακτηριστικό τους επίσης είναι το πολύ μικρό μέγεθος της.

Ρεβίθια

Πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Αγαπημένο υλικό σε όλη τη Μεσσόγειο, τα ρεβύθια φημίζονται για τις πολλές μαγειρικές τους ιδιότητες καθώς μπορούν με πολλούς τρόπους να ανανεώσουν γευστικά πολλά διαφορετικά πιάτα.

Φάκες ψιλές

Φάκες μαύρες

Αυτό που τις ξεχωρίζει απο τις υπόλοιπες ποικιλίες είναι τα πλούσια τρεπτικά συστατικά ποθ τις τοπουετούν στην κορυφή της τροφικής πυραμίδας. Πλούσια σε πρωτείνες και μέταλλα, οι φακές ψιλές χονδρικής είναι η πιο υγιεινή και νόστιμη επιλογή και χρησιμοποιούνται ξανά και ξάνα σε πιάτα όπως είναι οι σούπες ή ως συνοδευτικό.

Φασολιά κόκκινα

Αυτό που τα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι τα πολλαπλά θρεπτικά συστατικά που τα οποία και καθιστούν τη συγκεκριμένγ ποκιλία μια από τις πιο υγιεινές. Πλούσια αντιοξειδωτικά και ασυναγώνιστη πηγή φυτικώς ινών, τα συγκεκριμένα φάσολια είναι ιδιαίτερα οφέλημα για τον οργανίσμο καθώς έχουν την ιδιότητα να βελτιώνουν την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Φασολιά ροβίτσα

Η ροβίτσα ή αλλιώς mung beans, είναι ένα πολύ ψιλό πράσινο φασολάκι στο μέγεθος της φακής. Θεωρείται από τα καλύτερα όσπρια για τον οργανισμό. Είναι πολύ διαδεδομένα στις ασιατικές χώρες, όπου την χρησιμοποιούν ακόμα και για την παρασκευή γλυκών.

Πλιγούρι

Το πλιγούρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει χαμηλό γλυκαιμικο δείκτη που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωση του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πιο ήπια και έχει υψηλό δείκτη κορεσμού δηλαδή σας χορταίνει περισσότερο σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες όπως το ρύζι και τις πατάτες.

Σιτάρι

Το σιτάρι, πέρα από το ρύζι και το καλαμπόκι, είναι ο πιο σημαντικός σπόρος παγκοσμίως. Είναι ένα από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολιτισμού του.