Κελιφοτό ψημένο με αλάτι

Μια μικρή ποσότητα από φιστίκια κελυφωτά καλύπτει τις καθημερινές μας ανάγκες σε ενέργεια, μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά τους συντελούν στην αποτοξίνωση του ανθρώπινου οργανισμού, μειώνουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τη χοληστερόλη και την πίεση. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ το οποίο επηρεάζει και βελτιώνει τη διάθεση μας.

Αράπικο ψημένο με αλάτι

Τα αράπικα φιστίκια είναι εξαιρετική πηγή των βιταμινών της νιασίνης και του φολικού οξέος. Περιέχουν φυτικές στερόλες, ουσίες που σε υψηλά ποσά συμβάλλουν στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης. Χάρη στα συστατικά τους, τα φιστίκια συμβάλλουν στη σωστή αρτηριακή πίεση και έχουν θετικές επιδράσεις στην όραση.

Κασίους ψημένο με αλάτι

Είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες. Μία χούφτα κάσιους περιέχει το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε μαγνήσιο, το 30% σε χαλκό και το 10% σε σίδηρο. Το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα “καλά” λιπαρά, στα οποία έχουν αποδοθεί καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Αμύγδαλο ψημένο με αλάτι

Είναι πλούσια σε ασβέστιο, πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο. Η κατανάλωση 10-20 αμυγδάλων την ημέρα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών.

Καπνιστό αμύγδαλο

Φρεσκοψημένα αμύγδαλα με αλάτι και άρωμα καπνού. Τραγανά και απολαυστικά με έντονη και ελαφρώς πικάντικη γεύση.

Στραγάλια ψημένο με αλάτι

Είναι πηγή φυτικών πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Πλεονεκτούν σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς σε βιταμίνη Α και β-καροτίνη, απαραίτητες βιταμίνες για την αναγέννηση των κυττάρων. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και σίδηρο, αποτελούν εξαιρετικό υποκατάστατο του κρέατος.

Ηλιόσπορος ψημένο με αλάτι

Στην κατηγορία των ξηρών καρπών, ο ηλιόσπορος είναι από τα πλέον θρεπτικά και υγιεινά προϊόντα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και σε ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο και σελήνιο.

Πασατέμπος χοντρός ψημένο με αλάτι

Τα πασατέμπος είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μέταλλα. Οι φυτικές πρωτεΐνες  των κολοκυθόσπορων έχουν υψηλή διατροφική αξία και τα λιπαρά που περιέχουν είναι υγιεινά, ενώ οι φυτικές ίνες τους ρυθμίζουν  την απορρόφηση των υδατανθράκων τους. Επιπλέον περιέχουν πολλά αμινοξέα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

Πασατέμπος ψιλός ψημένο με αλάτι

Τα πασατέμπος είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μέταλλα. Οι φυτικές πρωτεΐνες  των κολοκυθόσπορων έχουν υψηλή διατροφική αξία και τα λιπαρά που περιέχουν είναι υγιεινά, ενώ οι φυτικές ίνες τους ρυθμίζουν  την απορρόφηση των υδατανθράκων τους. Επιπλέον περιέχουν πολλά αμινοξέα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

Macadamia ψημένο με αλάτι

Αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες όπως σελήνιο και βιταμίνη Ε, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση της χοληστερόλης.

Αράπικο με κέλυφος ψημένο με αλάτι

Αράπικο φιστίκι με κέλυφος ψημένο με αλάτι στον φούρνο μας

Peanuts

Ξεφλουδισμένο φιστίκι peanuts

Peanuts με αλάτι

Ξεφλουδισμένο φιστίκι peanuts με αλάτι

Peanuts με ρίγανη

Ξεφλουδισμένο φιστίκι peanuts με ρίγανη