Κελιφοτό ψημένο με αλάτι
Μια μικρή ποσότητα από φιστίκια κελυφωτά καλύπτει τις καθημερινές μας ανάγκες σε ενέργεια, μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά τους συντελούν στην αποτοξίνωση του ανθρώπινου οργανισμού, μειώνουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τη χοληστερόλη και την πίεση. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ το οποίο επηρεάζει και βελτιώνει τη διάθεση μας.
Αράπικο ψημένο με αλάτι
Κασίους ψημένο με αλάτι
Είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες. Μία χούφτα κάσιους περιέχει το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε μαγνήσιο, το 30% σε χαλκό και το 10% σε σίδηρο. Το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα “καλά” λιπαρά, στα οποία έχουν αποδοθεί καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.
Αμύγδαλο ψημένο με αλάτι
Είναι πλούσια σε ασβέστιο, πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο. Η κατανάλωση 10-20 αμυγδάλων την ημέρα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών.
Καπνιστό αμύγδαλο
Στραγάλια ψημένο με αλάτι
Ηλιόσπορος ψημένο με αλάτι
Στην κατηγορία των ξηρών καρπών, ο ηλιόσπορος είναι από τα πλέον θρεπτικά και υγιεινά προϊόντα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και σε ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο και σελήνιο.
Πασατέμπος χοντρός ψημένο με αλάτι
Πασατέμπος ψιλός ψημένο με αλάτι
Macadamia ψημένο με αλάτι
Αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες όπως σελήνιο και βιταμίνη Ε, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση της χοληστερόλης.